matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
może mi ktoś pomóc ?
Prosze pomocy :(:
Skróć:
(n+2)! − (n+1)!
(n+2)! + (n+1)!
18 lut 19:34
Edek:
(n+1)!(n+2)−(n+1)!
(n+1)![n+2−1]
=
=
(n+1)!(n+2)+(n+1)!
(n+1)![n+2+1]
(n+1)![n+1]
n+1
=
=
(n+1)![n+3]
n+3
18 lut 20:21