wyznacz v ze zrou
Glupie pytanie troche ale nie : wyznacz v ze wzoru m*v*r=nh2pi
13 mar 19:03
wredulus_pospolitus:
serio

podziel obie strony przez m*r
13 mar 19:05
Glupie pytanie troche ale nie : wiesz nie ogarniam troche, wyjdzie mi wtedypodowjny ulamek?
z mojego wzoru wyszlo mi m*r*2pin*h = v
13 mar 19:06
wredulus_pospolitus:
a jakim cudem 'magicznie' 2π z mianownika wskoczyło do licznika ?
13 mar 19:07
wredulus_pospolitus: co Ty w ogóle zrobiłeś/−aś?
Zapisz ułamki stosując U U{1}{√2 a nie u 1√2
o wiele łatwiej będzie zobaczyć co tam właściwie jest
13 mar 19:08
wredulus_pospolitus: miało być:
13 mar 19:08
jc: Miałeś podzielić, a co zrobiłeś?
13 mar 19:09
wredulus_pospolitus:
Widać, że masz poważne braki z gimnazjum.
13 mar 19:11
Glupie pytanie troche ale nie : | | n*h | |
mam taki wzor m*v*r= |
| i potzebuje z niego v |
| | 2pi | |
| | m*r*2pi | |
jak ja to zrobilem to wyszlo mi |
| =v |
| | nh | |
13 mar 19:11
Glupie pytanie troche ale nie : No gimnazjum mnie prawie pol roku opuscilo jak bylem w szpitalu
13 mar 19:11
wredulus_pospolitus:
Jak napisałem PODZIEL OBIE STRONY przez m*r

A Ty co zrobiłeś zamiast tego

13 mar 19:12
wredulus_pospolitus:
Wybacz ... ale nieumiejętne działania na ułamkach to nie jest wina pół rocznej przerwy w
szpitalu (a nawet jeśli − to 'nadgania' się wtedy materiał ... to żadna wymówka)
13 mar 19:13
jc:
3v=15
v =
13 mar 19:14
Glupie pytanie troche ale nie : ja to sobie skomplikowalem bo chcac uniknac tego dzielenia przenioslem wogogle wszystko na
druga strone
13 mar 19:14
Glupie pytanie troche ale nie : | | n*h | |
dobra, czyli mam teraz takie cos v= |
| {m*r} n*h nizej 2pi nizej m*r i teraz co?  nie |
| | 2pi | |
wiem co dzis sie dzieje ogolem to mam piatki czworki ale sie stresuje przed testem
jutrzejszymz fizyki
13 mar 19:20
Glupie pytanie troche ale nie : | | m*h*n*r | |
czyli wychodzi mi |
| , tak? |
| | 2pi | |
13 mar 19:22
6latek: tak
13 mar 19:34
Glupie pytanie troche ale nie : janiemoge iq 20 mam dzisiaj hahahahahahah teraz pstryklo ze po prostu daje normalnie pod ulamek
to hahahah dobra dzieki chlopaki/ dziewczyny hah
13 mar 19:34