potęgowanie
karol55:
zrobiłem z tego to:
| (33)30−3*(32)30 | | 390−3*360 | | 390−3*360 | |
| = |
| = |
| |
| 330*(32)10 | | 330*320 | | 350 | |
w dobrym kierunku ide? lecz nie wiem co teraz
12 mar 23:27
janek191:
Wykonaj dzielenie

... = 3
90 − 50 − 3
61 − 50 =
12 mar 23:29
zys:
w liczniku wyłącz przed nawias
12 mar 23:30
karol55: Ale jak wyłącze przed nawias np tak:
| 350(340−3*310) | |
| =340−3*310 |
| 350 | |
tak?
i co mogę zrobić z tą trójką co jest bez potęgi?
12 mar 23:40
asia: Trójka jest do potegi pierwszej...
12 mar 23:44
asia: 31x310=311..chyba?
12 mar 23:45
karol55: racja.. ale zawaliłem
12 mar 23:46
asia: 
, ja tam nie wiem, sama się uczę
12 mar 23:50