Oblicz wartość wyrażenia, pochodne
Trąbka : | | 2 | |
Oblicz wartość wyrażenia ln |
| |
| | e3 | |
a) −1
b) ln 2−3
c) ln 2 − 3 ln e
d) ln2+ln e
−3
Możliwe jest wiele odpowiedzi. HELP
12 mar 22:45
6latek: | | 2 | |
ln |
| = ln2−lne3= ln2−3lne |
| | e3 | |
12 mar 22:49
Trąbka : Czy to jest jedna jedyna odpowiedz w tym zadaniu?
12 mar 22:51
janek191:
= ln 2 − 3 bo ln e = 1
Odp. b) c)
12 mar 22:54
Trąbka : Tak właśnie myślałem, że to nie możliwe, że tylko jedna poprawna.
Dziękuje Wam
12 mar 22:57
PW: Przecież b), c) i d) to to samo!
12 mar 23:08
janek191:
Faktycznie − jeszcze d)
12 mar 23:10
Matematyk:
12 mar 23:37
Matematyk: (4)_
12 mar 23:38
Trąbka : Dziękuje Wam bardzo za pomoc

Matematyk, co masz na myśli?
12 mar 23:40