matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równan
bania:
rozwiąż układ równań |x|=3 |y|−2=sin(
3
2
πx−3π) wiem ze x=3 v x= −3 podstawiamy pod drugie równanie ale wychodzi |y|=
3
2
π−2 i nie wiem jak to narysować i dalej z zadaniem też . pomóżcie
18 lut 19:10