Wykres funkcji g(x)=U{x-3}{x+2} otrzymano z wykresu funkcji f(x)=U{-5}{x} w prze
Carlos: | | x−3 | | −5 | |
Wykres funkcji g(x)= |
| otrzymano z wykresu funkcji f(x)= |
| w przesunięciu o |
| | x+2 | | x | |
wektor u. Oblicz długość tego wektora
11 mar 18:58
janek191:
| | (x + 2) − 5 | | 5 | | −5 | |
g(x) = |
| = 1 − |
| = |
| + 1 |
| | x + 2 | | x + 2 | | x + 2 | |
→
u = [ − 2, 1]
11 mar 19:05
janek191:
→
I u I = √(−2)2 + 12 = ...
11 mar 19:06
Carlos: możesz wytłumaczyć 1 linijke? skąd wzięły się te liczby
11 mar 19:17
janek191:
x − 3 = ( x + 2) − 2 − 3 = (x + 2) − 5 − licznik
11 mar 19:18
Carlos: a skąd to −2 w wektorze?
11 mar 19:20
janek191:
Mianownik jest x + 2
x +2 = 0 ⇔ x = − 2
11 mar 19:35