Trojkat
vvool: W trójkącie ABC punkt D dzieli bok AB na odcinki długości 4 i 8. Miara kąta ACD jest dwa razy
mniejsza
Niż kąta DCB. Wyznacz długość boku BC, jeśli wiadomo, że |AC|=6
10 mar 23:26
ooo:
Zadanie zawiera błędne dane
11 mar 13:08
vvool: Tak myślałem jest to zadanie ze zbioru operon 2012 rozszerzenie słowo w słowo przepisanie
| | 2 | |
Jak pamiętam to odp było sin x = |
| |
| | 3 | |
11 mar 14:12
zys:
kolejne ble... ble...
Pytanie jest o bok BC a odpowiedź niby sinx=
11 mar 14:59
vvool: Jakie kolejne blee ble? Sin x był jednym z etapów prowadzących do rozwiazania
Zadania ale to nie istotne skoro zadanie ma luki...
11 mar 15:28