matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiór warości
xant:
Jaki jest zbiór wartości funkcji f(x) = [sin(x)]
4
+ [cos(x)]
4
10 mar 22:48
Eta:
1
ZW=<
,1>
2
10 mar 22:53
jc:
1
cos
4
x+sin
4
x=(cos
2
x+sin
2
x)
2
−2cos
2
x sin
2
x = 1 −
sin
2
2x
2
funkcja jest ciągła, największa wartość = 1, najmniejsza = 1/2. Zbiór wartości = [1/2, 1]
10 mar 22:54
Eta:
(sin
4
x+cos
4
x= (sin
2
x+cos
2
x)
2
− 2sin
2
x*cos
2
x= 1−0,5*sin
2
(2x)
1
ZW= <−0,5+1, 0+1> = <
,1>
2
10 mar 22:56
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick