Oblicz wartość wyrażenia
Rojek: Dla kątów ostrych α i β pewnego trójkąta prostokątnego zachodzi równość:
sinα*sinβ=0,48
Oblicz wartość wyrażenia:
a) (sinα+sinβ)2
b) cosα*cosβ
c) cosα+cosβ
10 mar 20:16
zys:
a) (sinα+cosα)2=1+2sinαcosα=1+0.96
10 mar 20:37
zys:
przepraszam ... to sinαsinβ=0.48
10 mar 20:38
Eta:
sinβ=cosα
a) 1,96 jest ok
10 mar 20:39
zys:
wiem .... tylko źle napisałem

Ale
Rojek juz sobie z tym poradzi
10 mar 20:43
Eta: b) cosα*cosβ= sinβ*sinα = 0,48
c)cosα+cosβ=√(cosα+cosβ)2 = √1+0,96= 1,4
10 mar 20:43
Rojek: Dzięki
10 mar 20:59