Rozwiaz rownanie
L: Rozwiaz rownanie algebraicznie
9 mar 23:10
PW: Dla x = 1 lewa strona jest równa
a prawa
log
0,51 = 0.
Liczba 1 jest więc rozwiązaniem. Zastanów się czy są jeszcze inne.
9 mar 23:30
Eta:
Dla x=4 L=−2 i P= log0,54=−2
9 mar 23:39
PW: 
Wprawdzie
L nie interesuje się już więcej tym zadaniem, ale spytam jak mały
dociekliwy Jasio, który kocha matematykę:
− A jesce inne som?
10 mar 12:20
Eta:

Jak widać .... ni ma innych oprócz x=1 , x= 4
10 mar 14:54
L: Interesuje interesuje,ale go nie było.Dzieki za pomoc
10 mar 17:58
PW:
Ale zdajesz sobie sprawę, że rysunek Ety jest "przekręcony"? Jaką własność logarytmu o
podstawie 0,5 należałoby przytoczyć (zamiast rysunku)?
10 mar 18:04