wyznacz dziedzine
Oliwia: Wyznacz dziedzine
a) y2−z2/x
Nie mam pojecia jak zabrać się za wyznaczenie tej dziedziny
9 mar 19:26
PW: Pomyśleć:
− Dla jakich wartości "x" nie da się tego obliczyć?
9 mar 19:28
Oliwia: dla 0 czyli R3 = R/{0} tylko?
9 mar 19:29
PW: R3\{x,y,z): x=0}
9 mar 19:31
Oliwia: a jak to narysowac?
9 mar 22:49
PW: Zbiór trójek (x, y, z), w których x = 0 to pewna płaszczyzna (y i z dowolne, x=0).
9 mar 22:59
Oliwia: kompletnie nie zrozumialam
9 mar 23:20
PW: Walcz, próbuj narysować kilka punktów, które nie należą do dziedziny. Musisz to sama zobaczyć.
9 mar 23:25