matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
Marek:
Rozwiąż graficznie układ równań:
⎧
(3 − 𝑥)
2
+ 𝑦
2
= 0
⎩
𝑥 + 𝑦 = 3
8 mar 21:49
ICSP:
(x − 3)
2
+ y
2
= 0 − punkt (3 ; 0) x + y = 3 − prosta
8 mar 21:59
Mila:
pierwsze równanie− punkt A=(3.0) y=−x+3
8 mar 22:05