punkt s jest srodkiem okregu
Pituś: punkt s jest środkiem okręgu opisanego na trójkącie abc i lezy poza obszarem
tego trójkąta. Jeśli kąt ACB=40, to miara kąta SAB wynosi:
a)20stopni
b)40
c)50
d)80
8 mar 16:27
Pituś: czy poprawna odp to 40 stopni?
8 mar 16:33
ite: 50o
8 mar 16:57
ite:
8 mar 16:59
6latek: ite
Cos nie tak . Bo ΔABC musi byc rozwartokatny a u Ciebie wychodzi prostokatny
8 mar 17:08
Eta:
odp:50o
8 mar 19:16
Eta:

|<CAB)|=40
o+β+50
o= 90
o+β −−− kąt rozwarty
ΔABC −−− rozwartokątny
|<SAB|= 50
o
8 mar 19:28