matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż, że
msk:
Wykaż, że jeżeli a>0 i b>0 oraz
√
a
+b=
√
b
+a to a=b lub
√
a
+
√
b
=1
8 mar 10:01
ICSP:
a − b =
√
a
−
√
b
(
√
a
−
√
b
)(
√
a
+
√
b
) =
√
a
−
√
b
Dalej już nie powinieneś mieć problemu z dokończeniem.
8 mar 10:08