3(1−m) | ||
niech m = log217. Wykaż że log727 = | ||
m |
3(1−m) | ||
czy mogę po prostu podstawić m do log727 = | i udowodnić że L=P? | |
m |
1 | |
=log7 21 = log7( 7*3) = log7 7 + log7 3 = 1 + log7 3 | |
m |
1 | ||
log7 3 = | − 1 | |
m |
1 | ||
log7 27 = log7 33 = 3 log7 3 = 3*( | − 1) | |
m |
21 | ||
log217=log21 | = 1−log213 =m ⇒ log213=1−m | |
3 |
log2127 | 3log217 | 3(1−m) | ||||
log721= | = | = | ||||
log217 | m | m |
3log213 | ||
log721=...... = | ||
m |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |