matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dowod
Gapa32:
Wykaz ze
3
√
5*
√
2
+7
−
3
√
5*
√
2
−7
=2
7 mar 20:30
Mila:
7+5
√
2
=(1+
√
2
)
3
spr. (1+
√
2
)
3
=1+3*1*
√
2
+3*1*2+2
√
2
=7+5
√
2
5
√
2
−7=(
√
2
−1)
3
sprawdź L=
3
√
(1+
√
2
)
3
−
3
√
√
2
−1)
3
=1+
√
2
−(
√
2
−1)=2=P
7 mar 20:46
Gapa32:
Dziękuję
7 mar 21:03