matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Daniel:
Podaj maksymalny przedział, w którym funkcja kwadratowa f(x)=−2(x−3)(x+5) jest malejąca. Będe wdzięczny za wyjaśnienie
7 mar 18:50
janek191:
x
1
= − 5 x
2
= 3
− 5 + 3
p =
= − 1
2
Odp. ( − 1, +
∞
) ==============
7 mar 18:52
janek191:
7 mar 18:55
Daniel:
dzieki
7 mar 18:57