granice pochodna
arti: | | 1 | | x−2 | |
1. oblicz granicę lim x→0 ( |
| − |
| ) |
| | x2 | | x3−x | |
2. sprawdz czy istnieje pochodna funckji w punkcie x=1
a) f(x)=Ix−1I
7 mar 17:01
arti: pomoze ktos?
7 mar 19:00
janek191:
2 a) Nie istnieje pochodna w x = 1.
7 mar 19:04
arti: ale jak to sprawdziles?
7 mar 19:09
arti: halo
7 mar 19:58
Mariusz:
2 a)
Granice jednostronne są różne
| | (x2−1)−(x2−2x) | |
limx→0 |
| |
| | x4−x2 | |
Licznik dąży do −1
a mianownik dąży do zera po ujemnych
więc granica to +
∞
7 mar 20:27