matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
prosty:
Cześć, chciałbym zmienić zmienną całkowania: x = u − v wie ktoś ile to będzie: ∫...dx = ∫...d(u−v) = ∫...du − ∫...dv ? ale nie jestem pewien ostatniego przekształcenia
6 mar 18:30
Jerzy:
A tak konkretnie, o co pytasz ?
6 mar 22:35