matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz dowód i obliczenia.
Andrzej Duda:
Uzasadnij, że dwusieczne kątów BAD i ABC równoległoboku ABCD są prostopadłe.
6 mar 18:12
janek191:
α + β = 180
o
więc 0,5 α + 0,5 β = 90
o
180
o
− 90
o
= 90
o
6 mar 18:15