matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Określ dziedzinę pochodnej.
Kropek:
x
3
+4x
2
+3x−1
Oblicz pochodną funkcji f(x)=
. Określ dziedzinę pochodnej.
x+2
6 mar 16:38
wredulus_pospolitus:
No to w czym problem
Działaj.
6 mar 16:41
Kropek:
3x
2
+8x+3
f'(x)=
3
O to chodzi?
6 mar 16:52
wredulus_pospolitus:
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy nieee
f
f' * q − f * g'
(
)' =
<−−− taki oto wzór jest
g
g
2
6 mar 17:02