y' | 2 | ||
= | |||
y | 2t+1 |
dy | 2 | ||
= | dt | ||
y | 2t+1 |
4t | ||
C2'(t)= | ||
(2t+1)2 |
(−2t)(−2) | ||
C2'(t)= | ||
(2t+1)2 |
−2t | 2 | |||
C2(t)= | +∫ | |||
2t+1 | 2t+1 |
−2t | ||
C2(t)= | +ln|2t+1|+C3 | |
2t+1 |
y | (2t+1)y' − 2y | 4t | (2t+1)−1 | |||||
( | )' = | = | =2 | |||||
2t+1 | (2t+1)2 | (2t+1)2 | (2t+1)2 |
2 | 1 | 1 | 1 | |||||
= | − | = [ ln|2t+1| + | ]' | |||||
2t+1 | (2t+1)2 | 2 | 2t+1 |
y | 1 | 1 | |||
= ln|2t+1| + | + C | ||||
2t+1 | 2 | 2t+1 |
1 | ||
y = (2t+1) ln|2t+1| + | + C(2t+1) | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |