matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
Karol:
mam do rozwiązania równanie x*3
x−1
− x*3
−x−1
= 0 wyłączyłem sobie x przed nawias x(3
x−1
− 3
−x−1
) = 0 x = 0 i 3
x−1
= 3
−x−1
czyli x−1= −x−1 ⇒ x=0 mogę tak postąpisz z tym nawiasem?
5 mar 20:20
wredulus_pospolitus:
tak ... możesz
5 mar 20:27