b | ||
3x= | ||
2 |
b | b√3 | |||
x= | , h= | |||
6 | 2 |
b√3 | b | |||
( | )2+( | )2=a2 | ||
2 | 6 |
3 | ||
b= | a | |
√7 |
3 | 1 | |||
x= | = | a | ||
6√7 | 2√7 |
2 | ||
|AB|= | a | |
√7 |
1 | 2 | 3 | ||||
3) PΔABC= | * | a* | a*sin(60)o | |||
2 | √7 | √7 |
3√3a2 | ||
PΔABC= | ||
14 |
a2 | a√7 | |||
2/ z tw. Pitagorasa w ΔDBC 27x2+x2=a2 ⇒ x2= | ⇒ x= | |||
28 | 14 |
3a√7 | 2a√7 | |||
3/ |AC|= 6x= | , |AB|=4x= | |||
7 | 7 |
1 | ||
4/ P(ABC)= | *4x*6x*sin60o | |
2 |
3√3a2 | ||
P(ABC)= 6x2√3 = | ||
14 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |