1 | ||
Jeżeli P(A)=0.3+P(A`) i P(B)= | *P(B`) oraz zdarzenia A i B wykluczają się to P(A∪B) jest | |
5 |
29 | ||
A) | ||
60 |
29 | ||
B) | ||
60 |
17 | ||
C) | ||
24 |
3 | ||
D) | ||
50 |
7 | ||
Zauważ, że: 1 = P(A) + P(A') ... więc 1 = P(A) + (P(A) − 0.3) −> P(A) = 0.35 = | ||
20 |
1 | ||
P(B) = | ||
6 |
31 | ||
P(AuB) = P(A) + P(B) = | (brakuje tej odpowiedzi ... bo odpowiedzi (A) i (B) są | |
60 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |