π | 3π | |||
Obliczyć sin | −sin | |||
10 | 10 |
π | 3π | π | 2π | 1 | 1 | |||||||
sin( | ) − sin( | ) = −2sin( | )cos( | ) = −2 * | = − | |||||||
10 | 10 | 10 | 10 | 4 | 2 |
a+b | a−b | |||
sina−sinb= 2cos | *sin | |||
2 | 2 |
cos(π/10) | ||
W= −2cos(π/5)*sin(π/10)/*( | = | |
cos(π/10) |
cos(π/5)*sin(π/5) | 2 | |||
= − | /* | = | ||
cos(π/10) | 2 |
−sin(2π/5) | −sin(2π/5) | 1 | ||||
= | = | = − | ||||
2cos(π/10) | 2sin(2π/5) | 2 |
π | 2π | |||
bo cos(π/10) = cos( | − | )= sin(2π/5) | ||
2 | 5 |
1 | ||
ICSP skąd wziąłeś | w przedostatnim etapie ![]() ![]() | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |