Wzory
Konrad: (√3−1)2
4 mar 20:01
PW: Ładne, a co z tym zrobić (i czy warto)?
4 mar 20:03
Konrad: obliczyć za pomocą wzorów skróconego mnożenia
4 mar 20:08
mm: iksde
4 mar 20:09
mm: dostane banie jutro ...
4 mar 20:09
PW: (a−b)2 = a2−2ab+b2
− zamiast "a" piszemy "√3", zamiast "b" piszemy "1".
Spróbuj sam.
4 mar 20:12
Konrad: Ciekawi mnie dlaczego zdania na ten temat są podzielone, więc proszę nie ironizować, dlaczego
słyszałem
już dzisiaj opinie, jedni mówią, że pod b się podkłada −1 a inni, że 1 tak samo z wzorami
funkcji i równań
kwadratowych. Czuję się jakbym się naoglądał materiałów spiskowych na youtube.
4 mar 20:14
PW: (a−b)2 = a2−2ab + b2
Co jeszcze można powiedzieć?
4 mar 20:16
Konrad: a jak jest wzór Δ = b2 − 4ac to podstawia się z minusami np.
f(x) = x2 + 4x −3
Δ = 42 − 4*1*(−3)
i dzisiaj się ze mną ktoś kłócił, że bez minusa tutaj ale mi się wydaje, że z
4 mar 20:19
6latek: napisales dobrze
a takie
x2−4x+3
4 mar 20:21
PW: Konrad, jesteś studentem, czy z tego samego komputera korzysta młodszy brat?
4 mar 20:21
Mila:
f(x) = x2 + 4x −3
a=1, b=4, c=−3
Δ=b2−4a*c=42−4*1*(−3) jasne?
(a−b)2=a2−2*a*b+b2
(2−√2)2
a=2, b=√2
(2−p{2))2=22−2*2*√2+(√2)2
Na lekcji nie tłumaczyli?
(√3−1)2
a=√3, b=1
(√3−1)2=(√3)2−2*√3*1+12
4 mar 21:33