matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Bartek:
Dla jakich wartości naturalnych współczynnika b równanie x
2
+bx+4=0 posiada jeden pierwiastek?
4 mar 11:49
janek191:
Δ = b
2
− 4*1* 4 = b
2
− 16 = 0 ⇔ b = − 4 lub b = 4 Odp. b = 4 ===========
4 mar 13:32