Praca
hanecka:
Ściśle okreslona liczba("jednakowo" pracujących) robotników wykonuje pewną pracę w
ścisle określoną liczbę dni.Wiedząc że:
a) liczba robotników jest o 1 większa od liczby dni potrzebnych na wykonanie przez nich tej
pracy
b) o 4 mniej robotników wykona tą pracę w czasie o 8 dni dłuższym
policzyć:
W jakim czasie wykona tę pracę 2 robotników?
4 mar 09:09
pudel:
W−praca wykonana przez n −robotników w t dni
P−"moc" pojedynczego robotnika
tx−czas pracy nad robotą W 2 robotników=?
____________________________________
ntP=W
(n−4)(t+8)P=W
_______________
t=−8+2n
n−t=1
______________
2tx = 42
_______________
tx = 21−chyba poprawnie
4 mar 09:31
sd: Te kitajew bądz konsekwentny w zapisach jak już przepisujesz rozwiązanie
4 mar 10:30