glupie pytanie
Glupie pytanie troche ale nie : y=−3/5 x
potrzebuje wyznaczyc a2=−1
czyli a1 (−3/5) * a2 = −1
przez co pomnozyc te −3/5 zeby wyszlo −1

?
3 mar 22:19
Glupie pytanie troche ale nie : ani z dzielenia nie wychodzi ani z mnozenia
3 mar 22:21
Glupie pytanie troche ale nie : zadanie oparte na warunku prostopadlosci prostych (a1*a2=−1 przy czym a1=−3/5
)
3 mar 22:21
wredulus_pospolitus:
ale co Ty właściwie masz zrobić i co liczysz
3 mar 22:25
wredulus_pospolitus:
chodzi Ci o:
a
1*a
2 = −1
| | 3 | | 5 | | 5 | |
(− |
| )*a 2 = −1  no to: a 2 = −1*(− |
| ) = |
| |
| | 5 | | 3 | | 3 | |
3 mar 22:26
3 mar 22:26
Glupie pytanie troche ale nie : Wyznacz rownanie prostej prostopadlej do danej prostej i przechodzacej przez punkt P (−3,4)
a) y=−3/5x
3 mar 22:26
PW: A teraz popatrz co pisałeś za pierwszym razem:
potrzebuje wyznaczyc a2=−1
czyli a1 (−3/5) * a2 = −1
przez co pomnozyc te −3/5 zeby wyszlo −1.
Czysta poezja w języku matematyki.
3 mar 22:30
Glupie pytanie troche ale nie : bo rozwiazac reszte umiem tylko zlapalem laga, nie wiedzialem przez co mnozyc 3/5 zeby bylo 1
3 mar 22:33
Glupie pytanie troche ale nie : Ale niewazne, juz rozwiazane dzieki

Głupi jestem dzisiaj
3 mar 22:34