matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójkąt
Staś:
W trójkącie PRS w którym odcinki: PR=44 cm , RS=37 cm , PS=15 cm na boku PR obrano taki punkt T, że PT=14 cm. Oblicz odcinek ST. Zapisz obliczenia
3 mar 20:48
Mila:
Dwa razy tw. cosinusów. |ST|=13
3 mar 21:11