9 | ||
w koło o polu | π wpisano trójkąt prostokątny o polu 1. Oblicz obwód tego trójkąta. | |
4 |
ab | ||
Doszłam to układu równań | =1 i a2+b2=32 (wcześniej wyliczony promień równy 32, | |
2 |
2 | ||
b = | ||
a |
4 | ||
a2 + | = 9 / * a2 | |
a2 |
9 − √65 | ||
t = | ||
2 |
ab | |
= 1 /*2 | |
2 |
2 | ||
a = | ||
b |
2 | ||
( | )2 + b2 = 9 | |
b |
4 | |
+ b2 = 9 /*b2 | |
b2 |
2 | ||
a= | ||
b |
2 | ||
( | )2+b2=9 | |
b |
3 | ||
r= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |