Pieciokąt
6latek:

Punkty A, B, C, D,E ssa wierzcholkami pieciokąta foremnego
Wykaz ze punkty przeciecie sie jego przekatnych sa rowniez wierzcholkami pieciataka foremnego
3 mar 18:11
6latek: podpowiedzi jest zeby wykazac z ekąty powstalego pieciokata sa rowne
3 mar 19:02
iteRacj@:
zał. AB=BC=CD=DE=EA oraz kąty wewnętrzne ABCDE równe
więc trójkąty ΔBCD, ΔBAC, ΔBEA, ΔAED i ΔEDC są przystające i równoramienne
stąd |<DBC|=|<CDB|=|<ABC|=|<CAB| itd. dla pozostałych
ΔBCL, ΔBAK, ΔOEA, ΔNED i ΔMDC również są przystające i równoramienne
a/ |<BLC|=|<CMB|=|<AKC|= itd. dla pozostałych
kąty wewnętrzne powstałego pieciokąta są ich kątami wierzchołkowymi, więc też są równe
b/ z przystawania trójkątów KL=LM=NM= i pozostałe boki są równe
boki są równe i kąty równe więc pieciokąt KLMNO foremny
3 mar 19:16
6latek: Dobry wieczor

Za chwile sie odzwe .
3 mar 19:29
6latek: Teraz je przemyslam .Mam czas .
3 mar 19:42
6latek: iteracjo a mozna jakos rozwiazac to inaczej nie korzystajac z przystawania trojkatow bo
to jest nastepny rozdzial np korzystajac z kata wewnetrznego wielokata ?
Nie wien czy to dobry pomysl
3 mar 19:51
Eta:
Na maturze ... nie jest ważne "jaki to dział"
3 mar 19:52
6latek: Dobry wieczor
Eta 
Najwyzej zapytam egzaminatora
3 mar 19:53
Eta:
Takie pytania mogą zadawać tylko "małolatki"
3 mar 19:54
6latek: Moze nie wszystko stracone
Poprosze swoja Pania z przedszkola .
3 mar 19:56
6latek: Kiedys pwiedziala ze jestem jej najwiekszym skarbem
3 mar 19:57