ostroslupy
prosze o pomoc: oblicz wysokość i objętość ostosłupa prawidłowego
trojkatnego o krawędzi podstawy 1 dm i krawędzi bocznej 12dm
18 lut 18:34
prosze o pomoc:

hmm w moich olbiczeniach jest jakis błąd

porpawka krawedz boczna jest rowna 8
X=a
√2/2 a=8 x=4
√2 *2/3 = 8
√3/3
pitagoras
h
2+(4
√2)
2=12
h
2=144−64/3
18 lut 18:46
prosze o pomoc: h2+(8√2)2=12 h2=144−64/3
18 lut 18:47
prosze o pomoc: pomoże ktoś bardzo prosze was
18 lut 18:48
prosze o pomoc: help,help,help
18 lut 18:49
prosze o pomoc: pilne,błagam
18 lut 18:51
prosze o pomoc: prosze to jest bardzo pilne
18 lut 18:53
prosze o pomoc: jest ktoś kto pomoże
18 lut 18:55