Zadanie ze zbioru Variana
:): Witam, mam zadanie
W ten weekend Marta ma czas przeczytać 40 stron ekonomii i 30 stron socjologii. Alternatywnie,
mogła przeczytać 10 stron ekonomii i 90 stron socjologii. Które z tych równań opisuje wszystkie
kombinacje stron ekonomii, E i socjologii, S które mogła czytać w weekend?
a. E / 2 + S = 50.
b. E + S = 100.
c. E + S = 70.
d. 2E + S = 110.
e. Wszystkie powyższe.
3 mar 13:03
:): Odpowiedz poprawna to C ale nie wiem dlaczego
3 mar 13:04
ABC:
ale C nie pasuje 10+90=100≠70
D pasuje 2*40+30=110, 2*10+90=110
3 mar 13:09
:): aah wystarczyło najprościej po podstawiać. mysłąłm,że coś wiecej należy zrobić
3 mar 13:12