matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
HELPP:
1
π
Oblicz sinα jeżeli cos2α= −
i 2α∊(
;π)
7
2
2 mar 14:32
xyz:
cos(2α) = cos
2
α − sin
2
α = 1 − 2sin
2
α wyznacz sinα pamiętając, że skoro 2α należy do drugiej ćwiartki to α należy do pierwszej ćwiartki czyli sinus jest dodatni
2 mar 16:05