matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
HELPP:
1
π
Kąt α jest kątem ostrym takim że cosα=
i α+β=
zatem ile jest równy sinβ?
3
3
2 mar 10:18
Leszek:
α = π/3 −β cos α = cos( π/3 −β) =1/3 , rozpisz wzor cos( π/3 −β) = ..........
2 mar 10:41