matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojakt prostokatny
6latek:
Wyznacz miary kątow ostrych trojkata prostokatnego jesli odcinek dwusiecznej kąta prostego ma te sama dlugosc co jedna z przyprostokatnych
180−45
Trojkat CAD jest rownoramienny wiec ∡ACD=
= 67,5
o
2
∡ABC= 90−67,5= 22,5
o
1 mar 18:42
wredulus_pospolitus:
jest ok
1 mar 18:45
6latek:
To dobrze
1 mar 19:02
Eta:
1 mar 19:12
6latek:
1 mar 19:16