Oblicz równanie stycznej
Voler: F(x) = 4/ x2+2x+2 x0=−1
Prosze o pomoc w tym zadaniu. Z gory dziekuje
1 mar 12:38
Eta:
Równania stycznej piszemy a nie obliczamy !
1 mar 12:39
Eta:
Obliczyć można : 2+2=.........
1 mar 12:39
Jerzy:
Potrafisz policzyć pochodną tej funkcji ?
1 mar 12:41
Voler: Na przyszlosc bede pamietal
1 mar 12:41
Voler: Wlasnie z tym mialem problem
1 mar 12:42
Jerzy:
I przede wszystkim zapisz ją porządnie.
1 mar 12:42
Voler: Uzylem do tego wzoru f'g −f g'/g2
1 mar 12:43
Eta:
P(x
o, y
o) −− punkt styczności y
o=f(−1)=....
styczna ma równanie:
y= f
'(x
o)(x−x
o)+y
o
f
'(x)=............
f
'(−1)=...............
styczna ma równanie:.................
i po ptokach
1 mar 12:44
Jerzy:
Człowieku , wg twojego zapisu,to pochodna wynsi: −8/x3 + 2
1 mar 12:45
1 mar 12:46
Eta:
Twój zapis nie określa tej drugiej ! tylko pierwszą
Zapisz to porządnie!
1 mar 12:47
Voler: To drugie
1 mar 12:48
Eta:
| | 4 | |
dla f(x)= |
| , Df=R |
| | x2+2x+2 | |
| | 4 | |
f'(x)= − |
| *(2x+2) |
| | (x2+2x+2)2 | |
1 mar 12:49
Jerzy:
| | 0*(x2 + 2x + 2) − 4(2x + 2) | |
f'(x) = |
| |
| | (x2 + 2x + 2)2 | |
1 mar 12:49