fast help please
mateusz: Wykres funkcji f(x )= ax przechodzi przez punkt P = (−2, 19 ) Wtedy a jest równe
28 lut 19:43
Ateusz: czyli masz problem z podstawieniem x−a do x−ów, y−eka do y−eków?
P(x,y)
podstaw x do x, y do y ( czyli f(x) )
28 lut 19:46
wredulus_pospolitus:
"fast help please" −−− to już w ojczystym języku nie jesteś w stanie pisać
28 lut 19:47
mateusz: 19 = a2 i co dalej jak to rozwiązać (tak wiem przy potędze 2 minus ale nie jest widoczny
w podglądzie)
28 lut 19:53
Ateusz: a jakbyś miał 9=a{2} to byś wiedział ile wynosi a?
28 lut 19:55
Ateusz: 9=a2
28 lut 19:55
mateusz: dobra rozumiem dziekuje
28 lut 19:57