narysuj wykresy funkcji kwadratowych
qwerty: we wspólnym układzie współrzędnych narysuj wykresy funkcji kwadratowych f(x) = −x2
+ 4 oraz g(x) = x2 − 4x + 4. Dla jakich argumentów obie funkcje przyjmują tę samą wartość?
27 lut 22:15
wredulus_pospolitus:
No i w czym problem

Funkcji narysować nie potrafisz
27 lut 22:17
parabola:
27 lut 22:17
parabola:
"funkcji" nie można narysować!
Wykres funkcji można narysować !
27 lut 22:18
qwerty: to tyle wystarczy?
27 lut 22:21
parabola:
Możesz jeszcze "namalować" 2 kwiatki : róże i bławatki ....
27 lut 22:22
janek191:
Rachunkowo :
f(x) = g(x)
− x2 + 4 = x2 −4 x + 4
2 x2 − 4 x = 0
2x*( x − 2) = 0
x = 0 lub x = 2
================
28 lut 13:14