Relacja
Natalia: Podaj przykład relacji, która jest symetryczna, ale nie jest przechodnia.
27 lut 17:05
Pytający:
≠
27 lut 17:42
janek191:
Relacja prostopadłości prostych na płaszczyźnie:
a ⊥ b ⇒ b ⊥ a
a ⊥ b ∧ b ⊥ c ⇒ a ∥ c
27 lut 19:02
Natalia: A coś bardziej na samych zmiennych?
27 lut 19:34
mat: X=R
xRy⇔|x−y|=1
np 1R2 i 2R3, ale 1 nie jest w relacji z 3
27 lut 19:37
Natalia: a symetryczna to bedzię jaki dowód
27 lut 19:39
janek191:
I x − y I = I y − x I = 1
27 lut 19:40
mat: No oczywiste, że |x−y|=|y−x|
27 lut 19:40
Natalia: a co oznacza X=R, dziedzina to liczby rzeczywiste?
27 lut 19:44
mat: Spójrz na definicje!

Od tego zacznij, zanim będziesz robić JAKIEKOLWIEK zadanie z matematyki

− CO JA LICZE −

Pozdrawiam
27 lut 19:45