y | y2 | |||
(z2+2z+ | )2−(yz2+(2y+4)z+ | −5)=0 | ||
2 | 4 |
y2 | ||
4( | −5)y−(2y+4)2=0 | |
4 |
4 | 16 | 64 | ||||
(y− | )3=y3−4y2+ | y− | ||||
3 | 3 | 27 |
4 | 124 | 4 | 64 | 496*3 | ||||||
(y− | )3− | (y− | )=y3−4y2−36y− | + | ||||||
3 | 3 | 3 | 27 | 9*3 |
4 | 124 | 4 | 1424 | |||||
(y− | )3− | (y− | )=y3−4y2−36y+ | |||||
3 | 3 | 3 | 27 |
4 | 124 | 4 | 1856 | |||||
(y− | )3− | (y− | )− | =y3−4y2−36y−16 | ||||
3 | 3 | 3 | 27 |
124 | 1856 | |||
w3− | w− | =0 | ||
3 | 27 |
124 | 1856 | |||
(u+v)3− | (u+v)− | =0 | ||
3 | 27 |
124 | 1856 | |||
u3+3u2v+3uv2+v3− | (u+v)− | =0 | ||
3 | 27 |
1856 | 124 | |||
u3+v3− | +3(u+v)uv− | (u+v)=0 | ||
27 | 3 |
1856 | 124 | |||
u3+v3− | +3(u+v)(uv− | )=0 | ||
27 | 9 |
1856 | ||
u3+v3− | =0 | |
27 |
124 | ||
3(u+v)(uv− | )=0 | |
9 |
1856 | ||
u3+v3− | =0 | |
27 |
124 | ||
uv− | =0 | |
9 |
1856 | ||
u3+v3= | ||
27 |
124 | ||
uv= | ||
9 |
1856 | ||
u3+v3= | ||
27 |
1906624 | ||
u3v3= | ||
729 |
1856 | 1906624 | |||
t2− | t+ | =0 | ||
27 | 729 |
928 | 1045440 | |||
(t− | )2+ | =0 | ||
27 | 729 |
928−√1045440i | 928+√1045440i | |||
(t− | )(t− | )=0 | ||
27 | 27 |
1856 | ||
u3+v3= | ||
27 |
124 | ||
uv= | ||
9 |
y | y2 | |||
(z2+2z+ | )2−(yz2+(2y+4)z+ | −5)=0 | ||
2 | 4 |
y | 2y+4 | |||
(z2+2z+ | )2−y(z+ | )2=0 | ||
2 | 2y |
y | y+2 | |||
(z2+2z+ | )2−√y2(z+ | )2=0 | ||
2 | y |
y | y+2 | |||
(z2+2z+ | )2−(√yz+ | )2=0 | ||
2 | √y |
y | y+2 | y | y+2 | |||||
(z2+(2−√y)z+ | − | )(z2+(2+√y)z+ | + | )=0 | ||||
2 | √y | 2 | √y |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |