Funkcja akumulacji i wartość przyszła
Nick: W momencie t = 0 zainwestowano kwote F(0) = 2400 na trzy lata.
Kwota ta w kolejnych latach przyjmowała wartosci F(1) = 2570, F(2) = 2934,
F(3) = 3150. Jaka kwota dyponowałby inwestor pod koniec trzeciego roku, gdyby
dodatkowo w momencie t = 2 zainwestował kwote 2000 przy tych samych warunkach
oprocentowania?
26 lut 21:40
wredulus_pospolitus:
Co mamy rozumieć pod hasłem 'tych samych warunkach oprocentowania' ? Warunki oprocentowania
zostały zadeklarowane w formie:
a) w roku 1 oprocentowanie będzie wynosić X, w roku drugim Y, w roku trzecim Z
b) roczne oprocentowanie będzie zmienne i zależeć od bliżej niesprecyzowanych warunków ?
26 lut 21:58