matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji wykładniczej i jej własności
AndrzejO:
Narysuj wykres funkcji wykładniczej i omów jej własności. y=3
x−1
−3
26 lut 21:36
janek191:
y = 3
x − 1
− 3 Rysujemy wykres funkcji f(x) = 3
x
i przesuwamy go o wektor v =[ 1, −3]
26 lut 23:01