matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkat
ostra:
Niech P będzie punktem wewnętrznym trójkąta ABC takim ze BP oraz CP przecinają AC oraz AB odpowiednio w punktach E i F ,Oblicz pole czworokata AFPE jeżeli pola trójkatów wynoszą BPF=4; BPC=8; CPE=13.
26 lut 15:13