Pomocy
Proszę
Proszę o pomoc
Wyznacz te wartości paramatru m, dla których jeden z pierwiastków równania
x2−mx−24=0 jest iloczynem liczby 3 i jednego z pierwiastków równania x2−3x+m=0

| 3+√9−4m | ||
x1= | ||
| 2 |
| 3−√9−4m | ||
x2= | ||
| 2 |
| m+√m2+96 | ||
x1= | ||
| 2 |
| m−√m2+96 | ||
x2= | ||
| 2 |
| m+√m2+96 | 3+√9−4m | |||
1/ | =3* | |||
| 2 | 2 |
| m−√m2+96 | 3+√9−4m | |||
2/ | =3* | |||
| 2 | 2 |
| m−√m2+96 | 3−√9−4m | |||
3/ | =3* | |||
| 2 | 2 |
| m+√m2+96 | 3−√9−4m | |||
4/ | = 3* | |||
| 2 | 2 |