matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz objętość bryły ograniczonej obszarem D
xpiotr:
Oblicz objętość bryły ograniczonej obszarem D:x=a,x=3a,y=2b,y=3b oraz powierzchnią z=cxy, gdzie a,b,c>0 ∫∫cxydxdy prosiłbym o pomoc, bo w ogóle tego nie ogarniam.
25 lut 17:19