| 12 | 3π | |||
Oblicz 237|tgα| jeżeli sin2α=− | i α∊( | ;π) | ||
| 13 | 4 |
| 2sinxcosx | 2tgx | |||
sin2x = | = | |||
| sin2x + cos2x | tg2x + 1 |
| 2tgαcos2α | |
| cos2α+sin2α |
| ||||||||
= | ||||||||
|
| 2tgα | ||
= | ||
| 1+tg2α |
| 2tgα | 12 | ||
=− | |||
| 1+tg2α | 13 |
| 13tgα | |
=−6 | |
| 1+tg2α |
| −13±5 | ||
tgα= | ||
| 12 |
| −18 | −8 | |||
tgα= | ∨ tgα= | |||
| 12 | 12 |
| −3 | −2 | |||
tgα= | ∨ tgα = | |||
| 2 | 3 |
| −3 | ||
tgα= | ||
| 2 |
| π | ||
α<− | +π | |
| 4 |
| −2 | ||
tgα = | ||
| 3 |
| π | ||
α>− | +π | |
| 4 |
| −2 | ||
tgα = | ||
| 3 |
| 2 | ||
237|tgα|=237 | =158 | |
| 3 |