newton
pochodna: udowodnij
24 lut 22:29
konrad:
| | n! | | 1 | |
= |
| = |
| co jest z kolei zawsze <1 dla n≥3, a zatem mniejsze |
| | 3!(n−3)! | | 6(n−2)(n−1)n | |
od 2
n
24 lut 22:33
Adamm:
8 ≥ 1, więc baza indukcyjna jest
24 lut 22:35
24 lut 22:36
konrad:
24 lut 22:39
pochodna: konrad moglbys wytlumaczyc w jaki sposob zniknęło to n! z licznika?
24 lut 22:40
pochodna: | | | |
Adam, a czemu 2> | ?  |
| | |
24 lut 22:45
Adamm:
w moim rozumowaniu jest błąd, trzeba sprawdzić
n=1, 2, 3, 4, 5 i dopiero przeprowadzić indukcję, w dokładnie ten sam sposób
24 lut 23:05
Adamm:
to jest
n = 3, 4, 5
24 lut 23:05